Drinkbak en voerbak papegaai

Wanneer je net een papegaai hebt aangeschaft moet je er allerlei dingen voor kopen zoals voeding, drinkbak, voerbak, een kooi en ga zo maar door. Hier lees je waar je rekening mee moet houden wanneer je een drinkbak en voerbak wilt kopen voor je papegaai. Er zijn veel verschillende soorten drinkbakken en voerbakken te vinden. Zo kan je hier bij Bol.com al zoveel verschillende bakken vinden dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn grote en kleine drink en voerbakken voor papegaaien te vinden, praktische en niet praktische bakken te vinden, bakken die gemaakt zijn om de papegaai te trainen en de voer en drinkbakken zijn er ook te vinden in allerlei verschillende kleuren.

Welke drinkbak en voerbak voor je papegaai?

Het is belangrijk om een drinkbak en voerbak te hebben met een gladde binnenkant. Dit is belangrijk zodat er het minste vuil in de bak komt te zitten. Dit vuil kan namelijk zorgen voor ziektes bij de papegaai door bijvoorbeeld het vuil zelf, maar ook door de beestjes en schimmels die het vuil aantrekken wanneer het te lang in de bak blijft zitten. Om deze reden zijn voerbakken en drinkbakken voor papegaaien met ribbeltjes aan de binnenkant af te raden. De grote van de drinkbak en voerbak maakt op zich niet veel uit. Je papegaai moet er goed bij kunnen maar voor de rest is de grote niet zo van belang. Een grotere papegaai heeft een wat grotere bak nodig dan een kleinere papegaai.

drinkbak en voerbak papegaai

Drinkbak en voerbak papegaai onderhoudt

Een drinkbak en voerbak moet goed onderhouden worden voor de papegaai. Wanneer er bijvoorbeeld poep van de papegaai in komt kan dit zorgen voor een ziektebron voor je papegaai en dit is niet de bedoeling. Een bak met een gladde binnenkant is makkelijk en snel schoon te maken. Wanneer er tijd voor is is het goed om de voerbakken en drinkbakken eens per dag schoon te maken en het water in de drinkbak elke dag te verversen. Vul de drinkbak niet helemaal vol, een beetje is genoeg.

Hierbij een link naar de bestverkochte voerbakken en drinkbakken voor papegaaien op Bol.com