Papegaai asiel

Een papegaai uit het asiel is net zo leuk als een papegaai van de fokker. Een papegaai wordt om verschillende redenen in een asiel geplaatst. Een blije papegaai is een gezonde papegaai, die mee gaat naar buiten of de hond uitlaten. Thuis kan de vogel, binnen en buiten, spelen op een speelboom met speeltjes, takken, touw en allerlei spullen die veilig gesloopt kunnen worden. Wanneer een eigenaar hier niet voor kan zorgen dan kan een herplaatsing een oplossing zijn. Wanneer je een papegaai wilt kopen kan je overwegen om een papegaai te kopen uit het asiel. Dit bespaart je geld, je doet iets goed voor de maatschappij en de dierenwereld en je krijgt er misschien een beter gevoel bij dan wanneer je een papegaai bij een fokker of uit een winkel koopt. In dit artikel lees je alles over de papegaai uit het asiel en hoe je zelf een papegaai kunt herplaatsen in het asiel.

papegaai asiel

Papegaai uit het asiel

Voordat je een papegaai uit het asiel wilt halen moet je eerst bepalen welke papegaai je wilt kopen. Sommige papegaaien kunnen goed in een woonkamer verblijven in een kooi terwijl andere papegaaien zich alleen fijn voelen in een volière  in de achtertuin. Houdt hier rekening mee wanneer je een papegaai uit het asiel haalt. Kijk naar jouw situatie en pas hier je keuze op aan. Wanneer je je keuze hebt gemaakt kan je naar het asiel gaan om je papegaai uit te gaan zoeken. Vraag bij het asiel om advies. Niet elke papegaai uit het asiel is 100%, laat je hierom adviseren in het asiel. Niet elke papegaai in het asiel is een probleemgeval, soms kan het baasje er niet meer voor zorgen of is het baasje overleden aangezien papegaaien erg uit kunnen worden.

Papegaai in het asiel herplaatsen

Wanneer je afstand wilt doen van je papegaai, kaketoe, parkiet of andere exotische vogel, bedenk dan goed dat deze beslissing onherroepelijk is. Eenmaal je papegaai aan het asiel gegeven, blijft hij daar ook. Je papegaai krijgt dan de kans op een nieuw thuis voor de rest van zijn leven. Sommige asielen in Nederland of België vragen een kleine vergoeding voor het aannemen van jouw papegaai. Daarnaast hebben veel asielen een procedure voor het aannemen van jouw papegaai. Zo moet je vragen beantwoorden zoals; ben je de eigenaar van de vogel? Wat is de soortnaam van je papegaai?  Heeft de papegaai en identificatienummer, zoals een naadloos gesloten voetring of een microchip? Zo ja, wat is het nummer? Wat is de herkomst van de papegaai? Hoe oud is de papegaai? Zorg ervoor dat je de antwoorden op deze vragen weet voordat je met je papegaai naar het asiel gaat en het moet helemaal goed komen.

Papegaai uit asiel trainen 

Meer info over het halen van een papegaai uit het asiel of ben je gewoon benieuwd naar wat je bijvoorbeeld allemaal nodig hebt voor het opvoeden van de papegaai? Lees meer over deze topics in de blogs op deze website. Meer weten over het trainen van de papegaai uit het asiel? Bekijk dan deze pagina over de papegaaienschool.

birdbox

Birdbox Papegaaienschool Downloaden