Papegaaienboom

Er zijn papegaaienbomen die gebruik maken van plastic, Pvc-buizen en andere onnatuurlijke zitstokken en bits en stukken. Deze bieden de papegaaien niets op het gebied van de gezondheid, de voetsteun en de verrijking. Alleen natuurlijke houttakken geven papegaaien de kans om iets te ervaren van wat ze in het wild zouden doen en zorgen voor de broodnodige variabele oppervlaktestructuur, breedte en vorm om hun gevoelige voeten gezond te houden. En als je zelf geen tijd of materiaal hebt om zelf een papegaaienboom te kopen is het ook mogelijk om een papegaaienboom kant-en-klaar te kopen. Dit kan een goedkoop alternatief zijn voor het zelf maken van een papegaaienboom. Het nadeel hiervan is is dat je niet de grootte kan aanpassen van de papegaaienboom.

Zelf maken van een papegaaienboom

Wanneer je zelf een papegaaienboom wilt maken voor jouw papegaai is het goed om te weten dat er bepaald hout is waar je papegaai goed tegen kan, en dat er hout is waar jouw papegaai niet zo goed tegen kan. Het voordeel van zelf een papegaaienboom maken is dat je zelf de grote van de boom kunt aanpassen. Heb je een kleine ruimte dan maak je een kleine papegaaienboom, en wanneer je meer ruimte hebt kan je een grote papegaaienboom maken. Ook kan je de papegaaienboom aanpassen aan de wensen van jezelf en die van je papegaai. Als je niet zo handig bent kan je ook een papegaaienboom kopen.

papegaaienboom

Java-hout voor papegaaienboom

Java-hout is een van de meest voorkomende houtsoorten die je zult vinden als zitstokken en natuurlijke papegaaienboom voor papegaaien. Het is een kwaliteitsvol, veilig houtsoort voor vogels en wordt geleverd in een aantal zeer interessante gedraaide vormen waardoor het ideaal is om te gebruiken als een uitdagende papegaaienboom of standaard. Het Java-hout is redelijk goedkoop in vergelijking met andere soorten hout dat gebruikt wordt voor een papegaaienboom.

Veilig papegaaienboomhout

Veilig hout voor je papegaaienboom kan hout zijn zoals: Acacia, Amandel, Appel, Arbutus, As, Esp, Bamboe, Beuk, Citrus, Katoenhout, Hondenhout, Iep, Eucalyptus, Vijg, Vuur, Vruchteloze Moerbei, Druivenstokken, Druivenpalm, Meidoorn, Hazelnoot, Magnolia, Manzanita, Maple, Mediterranean Laurel, Mesquite, Java, Mimosa, Mulberry, Norfolk Island Pine, Palm, Papaya, Pecan, Populier en walnoot.

Papegaaienboom kopen

Als je twee linkerhanden hebt en een papegaaienboom wilt kopen, bekijk dan deze pagina voor de bestverkochte papegaaienbomen op Bol.com.