Papegaai speelgoed

Uitgebreid blog over papegaai speelgoed: Papegaaien zijn van nature actief, speels en nieuwsgierig. In het wild brengen ze urenlang door met foerageren, baden, prepareren, klimmen en socialiseren met andere vogels. Het creëren van een omgeving die een deel van hun natuurlijke verlangens om te vliegen, te foerageren en te socialiseren vervult, is noodzakelijk om de papegaaien mentaal tevreden te houden en fysiek in gevangenschap te houden. Dus, in aanvulling op het verstrekken van dagelijkse socialisatie en de tijd die ze buiten te kooi mogen vliegen en onderzoeken, zal het leuk zijn voor de papegaaien om ze te voorzien van vogelveilig speelgoed en verrijkende activiteiten die de papegaaien ervaringen die ze zouden hebben in hun natuurlijke leefomgeving zullen simuleren. 

Belang van papegaai speelgoed

Als papegaaien in gevangenschap de mogelijkheid niet hebben om met speelgoed te spelen, kunnen er veel verschillende soorten gedrags- en medische problemen ontstaan, waaronder schreeuwen, zelfverminking, dwangmatig herhalend gedrag, bijten, het vernielen van meubels of andere huishoudelijke artikelen, het afsluiten en terugtrekken, overgewicht, hartziekten, diabetes, artritis en zweren op de voeten van het zitten. Het is dus belangrijk dat je speelgoed voor je papegaai koopt om hem te vermaken. Omdat papegaaien zeer intelligent zijn, vervelen ze zich gemakkelijk en hebben ze behoefte aan afwisseling van speelgoed. Het is dus een goed idee om hun speelgoed te verwisselen. Veel mensen veranderen het speelgoed van hun papegaaien een keer per week. Je hoeft niet elke week nieuw speelgoed te kopen, je kan het speelgoed dat je uit de kooi haalt bewaren en na een paar weken er weer in doen. 

papegaai speelgoed

Een papegaai laten wennen aan speelgoed

Een manier om potentiële problemen te voorkomen en ongelukken te voorkomen door het speelgoed is om je papegaai te laten kennismaken met nieuw speelgoed buiten de kooi. Je kunt dan kijken hoe je papegaai reageert op het speelgoed en hoe de papegaai ermee speelt voordat je het speelgoed onbeheerd achterlaat in de kooi. Speelgoed is bedoeld om leuk en vermakelijk te zijn voor je papegaai. Echter, zoals met alle nieuwe dingen, is het mogelijk dat een papegaai angstig op nieuw speelgoed reageert. Wanneer dit gebeurt is het het beste om het nieuwe speelgoed ver weg van je papegaai neer te leggen en elke keer steeds iets dichterbij totdat je papegaai het speelgoed accepteert. 

Veilig papegaaien speelgoed

Kies wanneer je papegaai niet gewend is aan speelgoed eerst alleen speelgoed dat speciaal voor de papegaai is gemaakt. Maak het speelgoed nog niet zelf. Houd er rekening mee dat het feit dat een stuk speelgoed als papegaaienspeelgoed wordt verkocht, geen garantie is voor de veiligheid ervan. Houdt alsnog een oogje in het zeil wanneer je het nieuwe speelgoed aan je papegaai geeft. Een deel van het speelgoed dat gewoonlijk voor papegaaien wordt verkocht, kan gevaarlijk zijn; het kan ernstige ongelukken veroorzaken zoals dat de snavel of de nagels van de papegaai kapotgaan door het speelgoed. Kijk goed naar al het speelgoed dat je koopt om er zeker van te zijn dat er geen ruimtes zijn waar de tenen, voeten of snavel je papegaai gevangen kunnen worden. 

Online papegaaien speelgoed kopen

Tegenwoordig wordt er veel online gekocht, zo ook speelgoed voor papegaaien. Online speelgoed kopen voor je papegaai is geen probleem, zolang je maar op een paar dingen let. Speelgoed voor papegaaien mag geen scherpe punten, scheuren, splinters of splinters hebben. Let hier ook op wanneer je zelf speelgoed gaat maken voor je papegaaien. Gebruik geen speelgoed met te veel onderdelen die los zitten of speelgoed met kleine onderdelen die eraf getrokken kunnen worden, of met metalen kettingen met kleine openingen in de schakels. Wanneer het speelgoed er zwak uitziet, geef het dan niet aan je papegaai.

Welk speelgoedmateriaal is niet giftig en veilig voor papegaaien?

Controleer altijd of de materialen waar het speelgoed van gemaakt is, niet giftig zijn en veilig voor vogels. Wanneer je speelgoed online koopt kun je dit doen door voordat je het koopt de product beschrijving te bekijken. Een paar goede keuzes voor speelgoed zijn hout en acryl. Papegaaien houden ervan om op hout te kauwen en worden vooral aangetrokken door verschillende kleuren. Zorg er echter voor dat het hout onbehandeld is en dat de gebruikte kleurstoffen niet giftig zijn. Sommige papegaaien houden ervan om karton of papier te verscheuren. Zorg ervoor dat je voedselveilige dozen gebruikt zoals ei dozen zodat je papegaai dit veilig als speelgoed kunt gebruiken.