Papegaai snacks

Het delen van een papegaaien snack met je papegaai kan een prachtige ervaring zijn om een band te smeden, maar wist je dat het ook de gezondheid van je papegaai ten goede kan komen? Veel vogelvoeders missen bepaalde vitaminen en mineralen die vogels nodig hebben, wat kan leiden tot een groot aantal ernstige gezondheidsproblemen. Het voeden van je papegaai met een gezond dieet hoeft niet duur of tijdrovend te zijn. Wanneer je vindt dat jouw papegaai een speciale behandeling verdient, probeer dan een van deze gezonde en gemakkelijke papegaaien snacks een uit.

Fruit als papegaaiensnack

Mango, granaatappel, bananen, meloen of appels: Het is jouw keuze, en het gaat ook om wat jouw papegaaien als snack verkiezen. Zowat elk denkbaar fruit is goed voor het dieet van je papegaai. Vol van smaak en voedingswaarde zijn vruchten een prachtige bron van vitaminen, en deze keuzes zijn een favoriet onder de overgrote meerderheid van de gezelschapsvogels. Zoals bij elk vers voer dat je jouw papegaai als snack aanbiedt, verwijder en gooi de restjes een paar uur na het opdienen weg. Dit voorkomt de groei van bacteriën in de kooi van je papegaai. Druiven als snack voor je papegaai is een mindere keuze door de hoeveelheid suiker die erin zit.

Bonen als papegaaiensnack

Bonen zijn een prachtige bron van plantaardige eiwitten die goed zijn als als papegaaiensnack. Ze zijn goed voor jou en ook goed voor je papegaai! Bonen zijn ook een uitstekende bron van vezels voor je papegaai, die helpt om zijn spijsverteringsstelsel soepel te laten draaien. Probeer eens een bonensoepmix te koken zonder enige kruiden. Laat de bonen afkoelen en bied je papegaai vervolgens een schepje aan. Vergeet niet om nooit rauwe bonen te serveren aan je papegaai omdat ze giftig kunnen zijn, tenzij ze gekookt zijn. De kans is groot dat dit een snelle favoriete papegaaiensnack wordt bij je kleine vriend.

>>Populaire pagegaaiensnacks op bol.com.

Papegaai snacks

Groenten als papegaaiensnack

Wilde papegaaien smullen van een verbazingwekkende verscheidenheid aan groenten in hun natuurlijke omgeving, dus het is alleen maar logisch dat verse groenten ook goed zijn als een snack voor papegaaien. Probeer je papegaai bijvoorbeeld wat grondig gewassen en gespoelde broccoli, bloemkool of groenten aan te bieden de volgende keer dat je deze groenten in je huis serveert. Andere favoriete groente snacks voor papegaaien zijn wortelen, boerenkool, wortelgroenten en erwten.

Pasta als papegaaiensnack

Het maakt niet uit of het gekookt of ongekookt is, papegaaien houden van pasta als snack. Het goede is dat het vol zit met energie verhogende koolhydraten! Probeer wat vlinderdaspasta met groenten te koken en serveer het als snack aan je papegaai als het koel is. Als je papegaai de voorkeur geeft aan knapperige pasta, vul dan een paar rauwe macaroni noedels met notenboter voor een leuk en smakelijke papegaaien snack.

Papegaai snack kopen

Wil je papegaai snacks online kopen? Hierbij een link naar de bestverkochte pagegaaiensnacks op bol.com.