Papegaai zitstok

Als het gaat om het kopen van de beste papegaai zitstok voor je papegaai, kijk dan naar de mogelijkheden van de zitstok alsof je nieuwe hardloopschoenen koopt. Zo fungeert de zitstok namelijk voor de papegaai. Als je bij een schoenenwinkel een paar sportschoenen gaat passen, weet je al snel wanneer de schoenen te strak of te los zitten. Geen van deze ongepaste pasvormen is wenselijk of comfortabel. Niemand houdt van strakke schoenen. Het idee om ze lang te dragen is ondenkbaar. Losse schoenen voelen iets beter aan, maar als er veel beweging is en de tenen wiebelen, weet je gewoon dat je om problemen vraagt als je ze op lange termijn gebruikt. Blaren en rauwe, gevoelige plekken zijn zeker het resultaat. Te grote schoenen is ook niet fijn. Bij het kopen of maken van een houten papegaai zitstok moet je hier ook allemaal aan denken.

De juiste dikte papegaai zitstok

Verkeerde papegaai zitstok lengtes en -diameters zijn de twee meest voorkomende fouten die papegaaieigenaren maken bij het kopen van zitstokken. De meest voorkomende fout is het kopen van een papegaai zitstok met een te kleine diameter, waarbij de eigenaar denkt dat zijn papegaai een makkelijk vast te grijpen zitstok zal waarderen. Echter, zitstokken met een kleine diameter zijn eigenlijk ongemakkelijk voor de papegaai, omdat er niet genoeg ruimte is om een goede grip te krijgen. De poten van de papegaai moeten ongeveer 3/4 van de papegaai zitstok kunnen omcirkelen, waarbij de nagelpunten het oppervlak stevig raken.

papegaai zitstok

De juiste lengte papegaai zitstok

De lengte van de papegaai zitstok is net zo belangrijk. Een geschikte zitstok moet minstens zo lang zijn als de volledige spanwijdte van de papegaai. Let hierop tijdens het kopen of maken van de zitstok. Op deze manier kan de papegaai comfortabel met zijn vleugels klappen zonder de kooibalken te raken en het risico op verwondingen te lopen. Bedenk hoe ongemakkelijk je zou zijn als je nooit volledig rechtop zou kunnen staan. Het verkrampen van een papegaai zodat hij zijn vleugels niet kan uitklappen is een vergelijkbare situatie. Zorg dus voor een juiste lengte papegaai zitstok.

Welk materiaal papegaai zitstok

Hout is waarschijnlijk de beste keuze als papegaai zitstok materiaal omdat het glad is en de papegaai een vervangbaar oppervlak heeft om op te kauwen – en bijna elke huisdier papegaai houdt van kauwen! Dus als je een papegaai zitstok zelf wilt maken kan je dit het beste maken van hout. Andere aanvaardbare materialen voor een zitstok zijn touw, puimsteen of cement (wat een geweldig materiaal is om scherpe papegaainagels dof te houden). Er zijn zelfs verwarmde papegaai zitstokken om papegaaipoten warm te houden en badstokken die zich met duurzame zuignappen aan douchewanden hechten. Deze papegaai zitstokken hebben een overbodige luxe maar kunnen wel leuk zijn voor je papegaai.

Papegaai zitstok bestellen?

Hierbij een link naar de bestverkochte zitstokken voor de papegaai op bol.com.