Papegaai wit

De witte papegaaien zijn te onderscheiden in verschillende soorten. Zo zijn er witte papegaaien met een kuif, zijn er witte papegaaien met verschillende kleuren veren zoals rood wit of zwart wit en zijn er witte papegaaien die alleen een witte buik hebben en voor de rest een andere kleur zijn. Deze papegaaien zijn niet allemaal te kopen in Nederland. De kaketoes hebben de meeste witte soorten en onderscheiden zich van andere papegaaiensoorten door hun dramatische kuifveren, stoffige veren en verschillende tinten wit, roze, grijs en zwart. De witte papegaai, de kaketoes variëren in grootte van middelgroot tot groot. Hieronder lees je de verschillende soorten witte papegaaien die tot de kaketoe behoren.

Witte papegaai – Goffin kaketoe

Witte Goffin’s kaketoes zijn geen schuwe papegaais. Net als een typische kaketoe worden de meesten graag vastgehouden en geaaid, en zijn ze vriendelijk en gezellig. Goffin’s kunnen ook een beetje ondeugend zijn en leren snel. Wees niet verbaasd als je Goffin’s kaketoe snel leert om de kooi te openen nadat je het slot hebt ontgrendeld. De Goffin’s kaketoe is de kleinste van de witte kaketoes, en is ongeveer 12 centimeter lang van kop tot staart. Hierdoor is de Goffin een fijne huispapegaai om te kopen. Goffin’s zijn voornamelijk wit met zalmkleurige veren rond de ogen en de snavel, en de diepere veren in de kuif en rond de hals zijn ook zalmkleurig. De onderzijde van de vleugel- en staartveren van de Goffin hebben een geelachtige tint. Hierdoor passen ze in het straatje van de witte papegaai.

papegaai wit

Witte papegaai – paraplukaketoe

De paraplukaketoe, ook wel bekend als de witte kaketoe of de grote witkuifkaketoe, staat in papegaaikringen bekend als een van de meest aanhankelijke en sympathieke gezelschapspapegaais die vandaag de dag op de markt verkrijgbaar zijn. De paraplukaketoe is als Indonesische inheemse papegaai iets kleiner dan de Molukse kaketoe, maar is niet minder qua persoonlijkheid of charme. Deze uitgaande kaketoe is berucht om zijn bizarre capriolen en om zijn aanhankelijkheid voor zijn eigenaars. De paraplu kaketoe is te onderscheiden van andere witte kaketoes door zijn geheel witte kuif die als een paraplu omhoogkomt als de papegaai opgewonden, geagiteerd of klaar is om te spelen (of te bijten!). Zowel de snavel als de poten zijn donkergrijs of wit met zwart en de veren aan de onderkant van de vleugels en de staart zijn lichtgeel. Deze witte papegaai is een papegaai met kuif.

Witte papegaai – Molukse kaketoe

De Molukse kaketoe is een favoriet onder de papegaailiefhebbers vanwege zijn opvallende verschijning en prachtige temperament. Molukken worden ook wel zalmkaketoes genoemd vanwege de zalmroze veren die het grootste deel van hun hoofdkam uitmaken en die ze zullen laten zien als ze opgewonden, boos, bang of opgewonden zijn van iets. De Molukse kaketoe is een grote witte papegaai met kuif, een van de grootste witte kaketoesoorten, maar kan variëren in grootte, naar verluidt omdat de regio waarin ze in het wild worden gevonden groot genoeg is om sub soorten te ondersteunen. De Molukse kaketoe is een roze en wit kleurige papegaai, waarbij de diepte van de kleur per individu verschilt. De kuif van de papegaai is vaak roze. Hoewel de veren soms een roze tint kunnen hebben hebben ze vrijwel altijd een witte buik. De voeten en de snavel zijn zwart, maar zijn over het algemeen vind je witte veren op Molukse kaketoe. Deze witte papegaai is in Nederland en België te koop.

Witte papegaai opvoeden / kopen?

Meer info over het kopen van een witte papegaai of ben je gewoon benieuwd naar wat je bijvoorbeeld allemaal nodig hebt voor de papegaai? Lees meer over deze topics in de blogs op deze website. Meer weten over het opvoeden van de witte papegaai? Bekijk dan deze pagina over de papegaaienschool.birdbox

Birdbox Papegaaienschool Downloaden