Papegaai namen

Hoe moet je je papegaai noemen?  De naam van je papegaai moet net zo individueel zijn als de persoonlijkheid van je papegaai. Elke vogel heeft zijn eigen persoonlijkheid, karaktereigenschappen en kenmerken. De naam die je kiest voor jouw vogel kan zijn unieke kwaliteiten weerspiegelen, en daarom is het belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan bij het vernoemen van de vogel. Je kunt een lijst doorbladeren om u te helpen inspireren, of je nu één vogel of een paar vernoemt. Als je jouw nieuwe papegaai een naam geeft, haast je dan niet maar hou haar een paar dagen in de gaten en kijk wat voor persoonlijkheid ze heeft. Is ze stil en verlegen? Is ze luidruchtig en een beetje een schreeuwer? Of is ze speels? Als je haar leert kennen, en zij jou, zul je al snel een paar karaktertrekken zien die je helpen een naam te verzinnen. Je zou de naam van je papegaai ook kunnen baseren op haar kleur, een beroemde papegaai, een familienaam of een filmberoemdheid. Zo heb je een leuke en originele naam voor jouw papegaai. Wil je meer weten over papegaaien verzorgen en trainen? Bekijk dan de papegaaienschool.

Beroemde namen van papegaaien 

Alex de Afrikaanse Grijze is de beroemdste papegaai van allemaal. Hij was het onderwerp van een 30 jaar durende studie om te begrijpen hoe intelligent papegaaien konden zijn, en zijn naam was een afkorting van Avian Language Experiment. Hij werd door zijn eigenaar Dr. Pepperberg, een dierenpsycholoog, opgeleid om vormen, kleuren en basiswoordenschat te begrijpen. Na een tijdje bleek uit onderzoek dat hij spraak begreep, en wel in die mate dat hij een voorwerp kon laten zien en in de meeste gevallen het voorwerp en de kleur correct kon identificeren. Hij kon kleuren herkennen op voorwerpen die hij nog niet eerder had gezien, wat erop wijst dat hij kleur herkende. En hij kon het woord ‘nee’ in de juiste context gebruiken, evenals ‘kom hier’ en ‘wil je gaan’. Uiteindelijk begon hij ook zinnen samen te stellen om nieuwe voorwerpen te identificeren – als hij bijvoorbeeld de kleur groen kon herkennen en een houten voorwerp kon identificeren, combineerde hij de zinnen voor een groenhouten voorwerp bij het zien van een groene houten wasknijper. Alex is dus een leuke en originele naam met een achtergrond voor een mannetjes papegaai. 

papegaai namen

Naam voor jongens of meisjes papegaai? 

Soms zul je merken dat de naam die je zorgvuldig voor jouw papegaai hebt gekozen, eigenlijk voor het verkeerde geslacht blijkt te zijn. Sommige vogels hebben echt jongensachtige namen, zoals Artha de Afrikaanse Grijze of Henry de Jardine papegaai, die beide vrouwtjes zijn. Het is niet gemakkelijk om het geslacht van je papegaai te bepalen als ze nog heel jong zijn – en tenzij je kweker het je kan vertellen, is een DNA-test de meest nauwkeurige manier om erachter te komen. Je kunt dit bij de dierenarts laten doen. Als je geen zin hebt in een DNA-test, kun je wachten tot de vogel wat ouder is en kijken of de kleur van de veren verandert, of dat de vogeleieren legt. Het bepalen van het geslacht van vogels als de Afrikaanse Grijze door kleurverandering kan echter erg moeilijk zijn. Alle kleurveranderingen kunnen erg algemeen zijn, dus een DNA-test is misschien de beste gok. Dit is de reden waarom sommige mannetjes papegaaien vrouwtjes namen hebben en andersom.  

Top 10 papegaaien namen 

Hierbij de huidige top 10 namen voor papegaaien: 

  • Coco 
  • Rico 
  • Ricky 
  • Sam
  • Max 
  • Eevee 
  • Jinx 
  • Noodle 
  • Zazoe 
  • Sammy 

Deze top 10 papegaaien namen komt van petplan   

birdbox

Birdbox Papegaaienschool Downloaden