Papegaai prijs

Denk jij eraan om een papegaai te kopen maar weet je niet zo goed wat de prijs is van welke papegaaiensoort, lees dan snel verder! Je was verrast door het kleurrijke verenkleed, de verpletterende snavelkracht en misschien zelfs het indrukwekkende vocale vermogen. Je wilt een papegaai! Je moet er wel heel wat tijd en geld in stoppen voordat je een eigen papegaai kunt kopen. Naast de tijdsbesteding (het goed opvoeden van een papegaai is vergelijkbaar met het verzorgen van een peuter), moet je je ook bewust zijn van de financiële betrokkenheid bij deze inspanning. De prijs van een papegaai verschilt per welke soort papegaai je graag zou willen kopen. 

De prijs van een papegaai

Net als bij een huisdier, komen papegaaiensoorten elk met hun eigen prijs. De prijs die je uiteindelijk betaalt voor het thuisbrengen van je nieuwe gevederde vriend kan variëren, afhankelijk van waar je papegaai vandaan komt en de exacte soort en kleurmutatie (zoals blauw, rood, groen, geel, grijs enzovoort.) Zo is het verschil tussen een kaketoe en een valkparkiet bijvoorbeeld enorm. De prijzen weerspiegelen welke papegaaiensoorten er meer beschikbaar zijn en welke papegaaiensoorten er weinig te verkrijgen zijn. 

Prijzen van papegaaien per soort

Afrikaanse grijze papegaai – Prijs papegaai: €800-€3.600

Afrikaanse Grijze Papegaaien zijn niet goedkoop. Ze hebben het prijskaartje van een Engelse Bulldog (zonder de kwijlen, gelukkig) en de intelligentie van een dolfijn. Er zijn twee hoofdtypen van deze slimme vogel: Congo en Timneh, met Congo African Greys (CAG’s) als de meest voorkomende van de twee. Deze populaire vogels uit het Amazonewoud komen in een grote verscheidenheid van ondersoorten en een gemiddeld prijskaartje voor deze papegaai van €1.500. 

papegaai prijs

Parkiet – Prijs papegaai €15-€100

Parkieten zijn de meest populaire en betaalbare gezelschapsvogels ter wereld. Toeval? Ik denk het niet. Veel parkiet eigenaren beginnen met één of twee parkieten, om vervolgens, voordat ze het weten, voor een volwaardige parkieten familie te zorgen.

Caique Parrot – Prijs papegaai €900-€2,000

Deze middelgrote, speelse papegaaien kunnen moeilijk te kopen zijn en komen in twee soorten met de White Bellied Caique over het algemeen hoger geprijsd dan zijn Black Headed tegenhanger.

Kaketoe Papegaai Prijs papegaai: €800-€3,000 +

De kaketoe is een populair huisdier. Het is moeilijk om een kaketoe zo op te voeden zoals jij wilt, maar wanneer ze eenmaal een goede opvoeding hebben gehad vergeten ze de trucjes ook niet snel. Kleinere kaketoes hebben meestal een minder duur prijskaartje, terwijl hun grotere tegenhangers in de duizenden euro’s lopen. 

Conure Parrot – Prijs papegaai €175-€3,000

Deze actieve, middelgrote papegaaien hebben meestal een redelijk prijskaartje met een gemiddelde van ongeveer 500 euro, hoewel de zeldzame Gouden variëteit een paar duizend euro waard is. 

Eclectus Parrot – Prijs papegaai: €800-€2,500

Eclectus papegaaien zijn de gemakkelijkste papegaai om het geslacht van te vertellen vanwege hun extreme dimorfisme (mannetjes zijn duidelijk groen terwijl vrouwtjes rood zijn) en kunnen worden gevonden voor een gemiddelde prijs van €1.500. De zeldzame Blue Solomon Island Eclectus kan worden gekocht voor ongeveer 20.000 euro.

Kopen van de kooi – prijs 

Een van de belangrijkste uitgaven en hoogste prijs is die van de kooi van je papegaai, hier brengen ze vaak een deel van de nacht door en een stuk uit elke dag. Afhankelijk van de grootte van je papegaai, kan de juiste kooi kopen een uitgave zijn die tussen de 100 en 1000 euro zit. Naast dat je een kooi moet kopen voor je papegaai, is het ook handig om een kooi te kopen waarin je jouw papegaai in kunt doen als je je papegaai moet vervoeren. Dat is wel zo handig als je bijvoorbeeld naar de dierenarts moet gaan. De prijs van een papegaaien kooi voor onderweg is ongeveer net zo duur als de gewone kooi voor de papegaai. 

Papegaai kopen voor de juiste prijs

Meer informatie over het kopen van een papegaai voor een juist prijs of ben je gewoon benieuwd naar wat je bijvoorbeeld allemaal nodig hebt voor de papegaai? Lees het in de blogs op deze site. Meer info over het opvoeden van de papegaai? Bekijk dan deze pagina over de papegaaienschool 

birdbox

Birdbox Papegaaienschool Downloaden