Papegaai blauw

Hoewel groen bij veel papegaaien een dominante kleur is, kun je nog steeds verschillende gezelschapsvogels vinden met prachtige blauwe veren. Blauwe papegaaien soorten variëren van klein tot zeer groot in grootte en komen in poederachtige lichtblauwe tot diepe indigo’s voor. Sommige van deze papegaaien hebben een flitsende blauwe tekening op de veren, terwijl andere overwegend blauw zijn. Hier zijn een aantal blauwe papegaaien soorten die je vaak als huisdier tegen kunt komen.

Blauwe papegaai -gouden ara

De prachtige blauw-gouden ara papegaai is een mix van felblauwe en gele veren, afkomstig uit Zuid-Amerika. De meest opvallende kenmerken zijn de witte vlekken van de huid rond de ogen, die typisch zijn voor de meeste ara-soorten. Bovendien biedt zijn groene voorhoofd een mooi contrast met zijn blauwe en gele lichaam. Deze intelligente, sociale vogels hebben behoefte aan toegewijde verzorgers die hen voldoende mentale en fysieke beweging kunnen geven. De blauwe Ara papegaai heeft een groen voorhoofd dat verbleekt in de wintertaling op de nek, de rug, de staart en de vleugels; gele borst en onderkant van de vleugels en grote zwarte snavel.

papegaai blauw

Grasparkiet (Blauwe papegaai Mutatie)

In het wild hebben parkieten normaal gesproken groene en gele veren. Maar in gevangenschap heeft selectief fokken aanleiding gegeven tot een reeks van blauwe papegaai kleurmutaties – het meest populaire is blauw. Deze grasparkieten presenteren blauw verenkleed op hun hoofd, borst en buik, vaak met zwarte vlekken en strepen op hun hoofd, vleugels, rug en staart. Goed voor verzorgers van elk ervaringsniveau, zijn parkieten al tientallen jaren een van de meest populaire gezelschapsvogelsoorten.

Blauwe papegaai – hyacint ara

De grootste van alle ara-soorten, de hyacint ara papegaai is bijna volledig een diepe tint van massief blauw met lichte vlekken geel rond de ogen en de snavel. Deze vogels staan algemeen bekend als “zachtaardige reuzen”, en ondanks hun intimiderende snavels hebben ze de reputatie uiterst vriendelijk en aanhankelijk te zijn. Ze vragen veel aandacht van hun verzorgers en hebben veel ruimte nodig om te bewegen. De blauwe hyacint Ara papegaai heeft een massief blauw verenkleed, gele vlekken rond de ogen en de snavel, een zwarte snavel en donkergrijze voeten.

Blauwe papegaai kopen?

Meer informatie over het kopen van een (blauwe) papegaai of ben je benieuwd naar wat je bijvoorbeeld allemaal nodig hebt voor de papegaai of welke kleuren papegaaien er nog meer zijn? Bekijk dan de blogs op deze website. Bezoek deze pagina over de papegaaien school voor meer informatie over het opvoeden van de papegaai. 

birdbox

Birdbox Papegaaienschool Downloaden