Papegaaien cursus

In dit blog meer info over het belang van een goede papegaaien cursus.

Als je ooit een hond mee naar huis hebt genomen, heb je je waarschijnlijk aangemeld voor de training en heb je hem alle basisprincipes geleerd, zoals zitten, blijven en komen. Wist je dat je eigenlijk hetzelfde zou moeten doen met een papegaai? Het is misschien moeilijk om trainingslessen te vinden voor jezelf en jouw papegaai, maar dat hoeft je niet tegen te houden! Door middel van vogeltraining kun je je huisdier leren welk gedrag je wilt en hoe hij zich moet gedragen. Bovendien leert de training je papegaai dat je zijn vriend bent en jou te associëren met goede dingen, zoals vogelspelletjes, lofbetuigingen en een hechte band. Deze vijf tips hieronder geven je een idee van de dingen die je je papegaai allemaal kunt leren. Deze dingen komen ook voor in de papegaaien cursus. In het vervolg van dit blog geef ik je 5 tips uit een papegaaien cursus die direct toe te passen zijn. 

Papegaaien cursus Tip 1: Creëer een veilige, privé, afleidingsvrije trainingsruimte.

Papegaaien cursus tip 1 gaat over de trainingsruimte. Als je ooit hebt geprobeerd om een telefoongesprek te voeren in een drukke luchthavenlounge, weet je al hoe moeilijk dit kan zijn. Dit gaat over hoe het voor jouw papegaai zal voelen als je een drukke, luidruchtige of visueel afleidende plek selecteert om trainingen te geven. Je papegaai moet zich comfortabel, verbonden en gefocust voelen om van de trainingen te genieten en de gepresenteerde taken onder de knie te krijgen. Wat te doen: Selecteer een favoriete baars of speelstandaard waar jouw papegaai tijdens de training kan zitten. Zet de baars in een vertrouwde ruimte die rustig en privé is. Selecteer een aantal favoriete speeltjes of lekkernijen om te gebruiken als versterking.

Papegaaien cursus Tip 2: Begin met een zeer eenvoudige les.

Papegaaien cursus tip 2 heeft betrekking op het startniveau. Net zoals je een kind niet zou beginnen met het leren rekenen door calculusproblemen op te lossen, is het ook onverstandig om te beginnen met je papegaai hele liedjes te leren zingen of een reeks ingewikkelde danspassen te leren. Dit zal frustrerend zijn voor jullie beiden. Wat te doen: Een veel voorkomende les die veel handgevoede papegaaien leren tot de volgende is het commando “stap omhoog”. Dit commando leert je papegaai om van haar baars af te stappen en op je vinger of een andere baars te gaan staan.

papegaaien cursus

Papegaaien cursus Tip 3: Kies de praktijklessen voor de eerste paar sessies.

Papegaaien cursus tip 3 gaat over de lesvorm. Als eigenaar van een papegaai die vele tientallen jaren kan leven, is het altijd verstandig om na te denken over wat er kan gebeuren als je jouw geliefde huisdier om welke reden dan ook opnieuw moet huisvesten en naar die mogelijkheid toe moet trainen. Maak een lijst van enkele ideale kwaliteiten die je in een huisdierpapegaai zou willen hebben. Je kunt ervan uitgaan dat dit ook kwaliteiten zijn die anderen graag in een huisdierpapegaai zouden willen hebben. Kies dan voor trainingslessen om deze kwaliteiten te versterken.

Papegaaien cursus Tip 4: Gebruik een clicker voor de training.

Papegaaien cursus tip 4 gaat over de clicker. “Clicker training” is voor het eerst populair gemaakt door Karen Pryor, die een van de uitvinders was van deze effectieve trainingsmethodiek. Karen vertaalde technieken die gebruikt worden om exotische dieren zoals dolfijnen te trainen om te werken met gedomesticeerde huisdieren. De clicker is een eenvoudig apparaat dat een “klikkend” geluid maakt wanneer de knop wordt ingedrukt. Deze klik wordt gebruikt als een onmiddellijke versterking voor het trainen van nieuw gedrag. Vaak wordt het opgevolgd met een traktatiebeloning. Wanneer je papegaai iets doet wat je wilt versterken gebruik dan de tool om een klikkend geluid te maken. Daarna volgt een wenselijke beloning (zoals aaien of een voedsel traktatie).

Papegaaien cursus Tip 5: Begin vroeg met trainen.

De laatste papegaaien cursus tip gaat over wanneer te beginnen met de lessen. Net als baby-mensen zijn baby-bavianen vaak sponzen voor kennis en interactie. Als je van plan bent om een baby papegaai mee naar huis te nemen (of je hebt nu een jonge papegaai in je huishouden) is het zeker het juiste moment om met de training te beginnen! Echter, babywezens zullen over het algemeen een kortere spanwijdte van nuttige aandacht hebben dan hun volwassen tegenhangers. Train dus in kleine (baby)stapjes.

Papegaaien cursussen

In het begin kan het voelen als een ontmoedigende taak om je papegaai te trainen om te praten, trucjes te doen of zelfs te blijven zitten op zijn trainingsbok tijdens een cursus sessie. Maar de sleutel tot het trainen van een papegaai is, net als bij het trainen van elk wezen op elk moment, geduld en herhaling. Door gewoon geduldig te blijven en zich te verbinden aan regelmatige trainingen, zult u beginnen te ontdekken hoe slim en capabel jouw papegaai echt is in het leren van nieuwe dingen. Mocht het niet zelf lukken om je papegaai te trainen om welke reden dan ook, dan zijn er cursussen te vinden die je kunnen helpen.

birdbox

Birdbox Papegaaienschool Downloaden