Papegaai te koop aangeboden

Overweeg je een papegaai te kopen of heb je een tweedehands papegaai te koop aangeboden gekregen. Je weet nog niet zeker of het een ja of een nee is.  Is er een manier om erachter te komen of een papegaai voor jou de juiste keuze is?  Van de vele soorten is of werd bijna elke soort in gevangenschap gehouden. Dit betekent dat er tientallen soorten zijn waaruit een eigenaar een papegaai kan kiezen. Controleer of een vogel in gevangenschap is gefokt, want ondanks wetten die het onttrekken aan de natuur verbieden, worden er nog steeds vogels illegaal gevangen en gesmokkeld. Klein? Middelgroot? Groot? De kleinere rassen zijn tegenwoordig een verstandige optie voor velen van ons. Veel mensen wonen in flats of kleinere accommodaties en deze papegaaien worden vaak bij de lokale dierenwinkel te koop aangeboden. 

Waarom een aangeboden papegaai kopen 

Zoals elk dier zijn papegaaien volkomen afhankelijk van jou voor alles, van hun basisbehoeften – goede voeding en schoon water/omgeving – tot hun socialisatie en hun opleiding. Denk aan al deze zaken wanneer je een papegaai te koop aangeboden krijgt. Toch zijn er ook veel positieve kanten aan het bezit van een vogel: Het zijn lonende huisdieren. Papegaaien brengen een hoop problemen en stress met zich mee, maar het gevoel wanneer je vogel een van zijn uitdagingen overwint is er een als geen ander. De band tussen vogel en mens is ook heel bijzonder. Ze zijn erg mooi, zowel van buiten als vanbinnen. Elke vogel heeft zijn eigen persoonlijkheid en individuele eigenaardigheden. Geen twee zijn gelijk. Hun complexiteit is een prachtig iets. Deze dieren zouden niet zo innemend zijn als ze kooi-ornamenten waren. Ze brengen hun eigenaars vreugde wanneer ze experimenteren en ontdekken en hun scherpe geest gebruiken, en dat is iets om te koesteren. Als je een papegaai te koop aangeboden krijgt kan je er een maat voor het leven bij krijgen. 

papegaai te koop aangeboden

Prijzen voor aangeboden kleine papegaaien die te koop staan 

De prijs waarvoor papegaaien te koop worden aangeboden in Nederland verschilt ontzettend door de hoeveelheid verschillende soorten papegaaien die er zijn. Kleinere papegaaien zijn over het algemeen goedkoper dan de grotere papegaaien.  Parkieten worden vaak parkieten genoemd. Deze zijn vaak de eerste keuze voor een vogel en kunnen oplopen van 10 euro voor de gewone groene vogels tot 50 euro voor de meer exotische kleuren. Tortelduifjes kost je overal tussen de 50 en 200 euro per stuk in Nederland. Deze vogels worden vaak in paren verkocht, waardoor je één tot vierhonderd euro kwijt bent. Cockatiels kosten tussen de 100 en 200 euro waarbij de traditionele geel en groene vogels met oranje wangen het minst duur zijn. Nu heb je hopelijk een goede indicatie van de prijs waarvoor kleine papegaaien te koop worden aangeboden.  

Prijzen Middelgrote Papegaaien 

Caiques zijn vaak moeilijk te vinden en dit beïnvloedt ook zeker de prijs waarvoor ze te koop worden aangeboden in Nederland. Deze middelgrote papegaaien kosten je ongeveer tussen de 1500 en 2500 euro afhankelijk van het aanbod. Lorikeets zijn een favoriet van degenen met grote volières vanwege hun vriendelijke aard en kleurrijke veren. Elke vogel kost tussen de 500 en 900 euro.  Naast de kleine parkiet kan je in Nederland ook de grote parkiet kopen voor in jouw huis. Grote parkieten worden overal te koop aangeboden voor een prijs tussen de 75 en 150 euro. Voor meer informatie over papegaaien > bekijk Birdbox.

birdbox

Birdbox Papegaaienschool Downloaden