Papegaai groen

Groen is een dominante kleur in veel papegaaiensoorten over de hele wereld, waaronder die welke vaak als huisdier worden gehouden. Sommige groene papegaaiensoorten hebben extra heldere kleuren gemengd in hun veren, terwijl andere subtielere markeringen op hun veren hebben. Deze groene papegaaien zijn intelligent en vol van persoonlijkheid, en ze hebben een toegewijde verzorger nodig. Veel papegaaiensoorten kunnen tientallen jaren leven. Wanneer je een papegaai wilt kopen zorg er dan voor dat je het hele leven van de papegaai kwalitatief goed kunt verzorgen voordat je er een aanschaft. Hieronder vind je enkele soorten groene papegaaien.

Groene papegaai – boeddhaan 

De meest bekende groene papegaaisoort is de parkiet. Hoewel de parkiet niet massief groen is, hebben veel parkieten wel de groene kleur in hun veren. De parkieten zijn erg slim en sociaal, maar toch zijn ze vrij gemakkelijk te verzorgen. Ze kunnen in een relatief kleine ruimte worden gehuisvest omdat ze klein zijn in vergelijking met grotere papegaaien, maar ze hebben wel veel mentale en fysieke inspanning nodig.

papegaai groen

Groene papegaai – tortelduifjes 

Elke liefdesvogelsoort heeft verschillende kleuren, maar bijna allemaal hebben ze een tint die voornamelijk groen is. De tortelduifjes zijn kleine vogels met grote persoonlijkheden. Hun naam suggereert dat ze erg aanhankelijk zijn, en veel goed gesocialiseerde tortelduifjes kunnen dat zijn. Maar als deze kleine groene papegaaien niet regelmatig worden behandeld, kunnen ze hun tamheid verliezen, wat kan resulteren in een tepelvogel.

Groene papegaai – wang Conure

Groene-wang conuren zijn kleine, pittige papegaaien die veren hebben in verschillende kleuren. Vooral de kleuren groen, grijs en rood komen in de veren voor. Ze hebben de neiging om zich nauw te verbinden met hun verzorgers en houden ervan om te spelen en te socialiseren. Maar ze zijn geneigd om veren te plukken als ze zich vervelen of verwaarloosd voelen. Dus weer voorbereid dat je een aantal uren per dag bezig kunt zijn met deze groene papegaai voordat je er een adopteert.

Groene papegaai kopen of opvoeden?

Meer informatie over het kopen van een groene papegaai of ben je gewoon benieuwd naar wat je bijvoorbeeld allemaal nodig hebt voor de papegaai? Lees het in de blogs op deze site. Meer info over het opvoeden van de papegaai? Bekijk dan deze pagina over de papegaaienschool 

birdbox

Birdbox Papegaaienschool Downloaden