Papegaai nestkast

Elke soort papegaai heeft zijn eigen type papegaai nestkast nodig. In dit artikel is het advies dat gegeven wordt dus algemeen en past misschien niet voor elke papegaai. Voor een papegaai die wilt broeden is een diepe nestkast is over het algemeen aan te raden. De papegaai nestkast moet iets zijn wat voldoende is om ouders en kuikens zich veilig en geborgen te laten voelen. Een omgekeerde L-vormige box is een populaire keuze als papegaai nestkast, omdat deze gemakkelijk toegang heeft tot een nestschacht die niet direct zichtbaar is vanaf de ingang van de box. Zo kan je papegaai zich erg geborgen en veilig voelen in de nestkast wat fijn is voor de papegaai.

Waar rekening mee te houden

In een L-vormig papegaai nestkastje heeft de nestplaats een soort ladder nodig om de vogel gemakkelijk toegang te geven vanaf de ingang tot de bodem van het kastje. Houten latten of deuvels veilig aan de zijkant vastgespijkerd is een goede optie. Het knagen van hout stimuleert eigenlijk het broedinstinct bij Papegaaien, dus een toevoer in de kooi is een goede truc. De pulp kan dan door de papegaaien worden gebruikt als onderdeel van het nest die in de papegaai nestkast ligt.

papegaai nestkast

Eisen papegaai nestkast

Papegaai nestkasten hebben een inspectieluik in de zijkant nodig, ergens ter hoogte van de bovenkant van het nest. Een kijkgat in de bovenkant van het hok is een slecht idee, want het zal de nestvogel afschrikken. Als de vogels overijverig of agressief zijn, weersta dan de drang om ze voortdurend te bespioneren. De ingang van het papegaai nestkastje moet smal zijn – papegaaien knijpen graag in hun nestkastje, en alles wat te breed is zal niet zo uitnodigend zijn of hen.

Papegaai nestkast bestellen

Heb je interesse in het kopen van een papegaai nestkast? Bekijk dan deze pagina van Bol.com met veel verschillende soorten en maten nestkasten zodat er voor iedereen wat is, of je nou een grote of een kleine papegaai hebt.